ارتز پا چیست؟ (انواع و کاربردهای ارتز پا)

ارتز پا

ارتزپا به جهت توزیع مساوی فشار بر روی تمامی سطح کف پا استفاده می شود، زمانی که فشار اضافی از روی مناطق حساس پا برداشته می شود. سبب بهبود ناهنجاری، بهبود تراز کلی پا و اندام های تحتانی خواهد شد.

ارتز پا چیست؟

ارتز پا یا کفی طبی، نوعی ابزار پزشکی است که با دقت در داخل کفش قرار می‌گیرد تا به پشتیبانی، تراز کردن، و جایگذاری صحیح پا کمک کند. ارتزها عملکرد پا را بهبود می‌بخشند و به پیشگیری و درمان بسیاری از مشکلات پا، از جمله درد و ناهنجاری‌ها، کمک می‌کنند. این ابزارها به مانند عینک یا لنزهای طبی برای بهبود بینایی عمل می‌کنند و می‌توانند به عنوان یک راه‌حل کوتاه‌مدت یا بلندمدت برای مشکلات پا استفاده شوند.

چه کسانی به ارتز نیاز دارند؟

ارتزها می‌توانند به افراد مختلفی که با مشکلات پا، زانو، و کمر مواجه هستند، کمک کنند. برخی از شرایطی که نیاز به ارتز دارند عبارتند از:

  1. پس از صدمات: پس از آسیب‌دیدگی‌هایی مانند فاشیات پلانتار (التهاب رباط کف پا) یا سندرم باند الیوتیبیال، ارتز می‌تواند پشتیبانی لازم را فراهم کرده و به بهبود بیمار کمک کند.
  2. مشکلات ژنتیکی: افرادی که با مشکلاتی نظیر قوس زیاد یا کم در کف پا مواجه هستند، از ارتز برای بهبود تراز و پشتیبانی پا استفاده می‌کنند.
  3. ناهنجاری‌های ساختاری: افراد دارای اختلاف طول پاها یا پاهای نامتعادل می‌توانند از ارتز برای بهبود تعادل و کاهش درد استفاده کنند.
  4. صدمات ناشی از کار بیش از حد: برای کسانی که در اثر فعالیت‌های فیزیکی مکرر دچار آسیب‌های استرسی می‌شوند، ارتز پا می‌تواند به عنوان بخشی از درمان همراه با استراحت و فیزیوتراپی مورد استفاده قرار گیرد.

انواع ارتز پا

ارتز پا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شوند که هر کدام برای رفع مشکلات متفاوتی طراحی شده‌اند:

۱. ارتزهای سفارشی (سفت و سخت)

این نوع ارتزها به صورت ویژه برای هر فرد و بر اساس نیازهای خاص وی طراحی و ساخته می‌شوند. ارتزهای سفارشی برای موارد پیشرفته‌تر مانند چرخش غیرطبیعی پاها (پرانیشن و سوپینیشن) استفاده می‌شوند و به تنظیم موقعیت پا کمک می‌کنند. این نوع ارتزها توسط یک متخصص پا یا پودیاتریست ساخته می‌شوند و به اصلاح سریع و مؤثر مشکلات پا کمک می‌کنند.

۲. ارتزهای با قالب‌گیری حرارتی (قابل انعطاف)

این نوع ارتز پا، به عنوان جایگزین کم‌هزینه‌تر برای ارتزهای سفارشی، از مواد نرم‌تری مانند اتیلن وینیل استات (EVA) ساخته می‌شوند. آن‌ها با گرم شدن و قالب‌گیری به شکل پا تنظیم می‌شوند. این ارتزها معمولاً برای مشکلات خفیف‌تر استفاده می‌شوند و می‌توان آن‌ها را از داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های لوازم طبی تهیه کرد. هرچند، استفاده نادرست از این نوع ارتزها ممکن است مشکلات را تشدید کند، بنابراین مشورت با پزشک ضروری است.

کفی‌های طبی عمومی

کفی‌های طبی، ارزان‌تر و به صورت تولید انبوه برای افراد مختلف ساخته می‌شوند. اگرچه این کفی‌ها ممکن است برای مشکلات خاص مؤثر نباشند، اما می‌توانند به بهبود راحتی و کاهش فشار عمومی بر پاها کمک کنند. این کفی‌ها باید از ارتزهای تخصصی تمیز داده شوند و برای مشکلات خاص، استفاده از ارتزهای مناسب توصیه می‌شود.

انواع ارتزهای پیشرفته

۱. ارتز مچ تا کف پا

این ارتز تا مچ پا و گاهی تا زیر زانو امتداد دارد و به تنظیم حرکت مچ پا و بالا بردن پا کمک می‌کند. AFO برای افرادی که مشکل در حرکت مچ پا یا ضعف عضلانی دارند، مناسب است.

۲. ارتز کف پا-مچ-زانو

این نوع ارتز شامل کف پا، مچ و زانو می‌شود و برای حمایت از مفصل زانو و اصلاح حرکت پاها استفاده می‌شود. KAFO برای بیمارانی که به دلیل ناهنجاری‌های پا یا آسیب‌های زانو نیاز به حمایت بیشتری دارند، توصیه می‌شود.

۳. ارتز زانو

این ارتز مخصوص حمایت از مفصل زانو طراحی شده و به کاهش درد و حمایت از زانو پس از آسیب یا جراحی کمک می‌کند. KO بیشتر برای مشکلاتی نظیر صدمات رباط صلیبی یا مینیسک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

“برای دریافت اطلاعات بیشتر و آشنایی با محصولات متنوع به فروشگاه تجهیزات پزشکی ارتوپدی و توانبخشی اسمارت ارتو مراجعه کنید.”

منبع: https://www.physio-pedia.com

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =